Νέα Αναζήτηση | Συμβουλές Αναζήτησης | Πληροφορίες | www.culture.gr
Αριθμός Υπουργικής Απόφασης - Αριθμός ΦΕΚ ΥΑ ΥΠΠΟ/ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/Α1/Φ1/13665/584/5-2-2008 - ΦΕΚ 154/ΑΑΠ/22-4-2008
Τίτλος ΦΕΚ Χαρακτηρισμός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου των Λόφων Πνυκός, Νυμφών, Μουσών-Φιλοπάππου, ως οργανωμένου αρχαιολογικού χώρου
Κείμενο
Χαρακτηρίζουμε τον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο των λόφων της Πνυκός, Νυμφών και Μουσών-Φιλοπάππου ως οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο, που ανήκει στην κυριότητα του Δημοσίου και αποτελεί αντικείμενο ιδιαίτερης μέριμνας για την ανάδειξη και προβολή του. Ο οργανωμένος αρχαιολογικός χώρος ορίζεται από τις οδούς Απ. Παύλου, Δ. Αιγινήτου, Οτρυνέων, Αγ. Μαρίνας, Ακάμαντος, Ακταίου, Αρακύνθου, Παναιτωλίου, Μουσών, Δράκου, Επιφάνους, Γαριβάλδη, Ροβέρτου Γκάλι και Απ. Παύλου, ως ενιαίος αρχαιολογικός χώρος για την προστασία των αρχαίων Δήμων Μελίτης-Κοίλης, των σημαντικών μνημείων, των υποκείμενων αρχαιοτήτων και του περιβάλλοντος τους άλσους Προκειμένου να επιτευχθεί η αισθητική και πολιτιστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης των Αθηνών, η προστασία του οργανωμένου αρχαιολογικού χώρου και η εύρυθμη λειτουργία του, θα ισχύσουν οι ακόλουθοι όροι:

1. Ο ενιαίος αρχαιολογικός χώρος θα είναι οριοθετημένος περιμετρικά και περιφραγμένος εσωτερικά στο μνημείο της Πνύκας, με λειτουργικές εισόδους.
2. Ο οργανωμένος αρχαιολογικός χώρος θα είναι ανοιχτός καθ? όλη την διάρκεια της ημέρας και η είσοδος σε αυτόν θα είναι ελεύθερη χωρίς Εισιτήριο.
3. Τέλος θα φυλάσσεται επί εικοσιτετραώρου βάσεως και θα είναι δυνατή η είσοδος σε αυτόν και η λειτουργία του αναψυκτηρίου Δ. Πικιώνη στον Αγ. Δημήτριο Λουμπαδιάρη και σε ορισμένες νυχτερινές ώρες, κατόπιν αδείας της αρμόδιας Α΄ ΕΠΚΑ.
Χάρτες - Πατήστε πάνω στις μικρογραφίες, για να εμφανιστούν οι χάρτες
Παρατηρήσεις
Τελευταία Ενημέρωση 03-05-2010
Αρχαιολογικοί Χώροι και Μνημεία που αντιστοιχούν στο ΦΕΚ
Ονομασία Περ Ενότητα Δήμος Δημ Ενότητα Κοινότητα Οικισμός Είδος Μνημείου
Αρχαιολογικοί Χώροι γύρω από την Ακρόπολη
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Αθήναι
Αρχαιολογικές Θέσεις
Οικιστικά Σύνολα